Ons bedrijf

Na de oorlog is de familie van Dijck als klein gemengd bedrijf begonnen en later uitgegroeid naar een melkvee bedrijf met zo’n 70 koeien. Maar we wilde meer daarom besloten we in 1994 er een kleine camping aan toe te voegen. Wat inmiddels uit is gegroeid tot een camping met 25 plaatsen en 4 houten blokhutten.

De menmoerhoeve

Er zijn nu nog ongeveer 20 koeien, dit zijn zoogkoeien dat wil zeggen dat de kalveren ongeveer een half jaar bij hun moeder mogen blijven. Deze koeien van het Franse ras Blonde d` Aquitaine worden gehouden voor hun vlees. In de zomer grazen zij op 10 hectare grasland waar ook boerengolf gespeeld kan worden. In de winter staan ze op stal. Verder hebben we ook nog wat klein vee, waaronder Drentse heideschapen, één van de oudste rassen van Nederland. Op onze kinderboerderij kom je nog veel meer dieren tegen.
Inmiddels zijn we volledig overgegaan van een agrarisch bedrijf naar een recreatieboerderij en uitgebreide horeca, dit alles onder leiding van alweer de derde generatie binnen de familie van Dijck.

De Menmoerhoeve wil jullie als gast laten genieten van de natuur en wat de natuur te bieden heeft. Met respect voor natuur en dier maken wij met verse seizoensgebonden gerechten die wij serveren in ons restaurant. Vanuit landstad de baronie zijn wij benoemd tot baroniepoort omdat we een cultuurhistorische plaats zijn waarvandaan wandelaars en fietsers gebruik kunnen maken van verschillende wandel en fietsroutes.

Wij proberen uit als onze producten het maximale te halen en ons streven is om ze weinig mogelijk afval te creëren. In de tuinen verbouwen wij diverse groenten en fruit soorten die wij gebruiken in de keuken of voeren aan onze dieren. Afval wat hiervan overblijft gaat weer op de compost- mesthoop waar wij de tuinen dan weer mee bemesten.
Het vlees van onze koeien, schapen, varkens wordt verwerkt in de keuken, hier maken wij lekkere lunch en diner gerechten mee.

Het vergt veel tijd en arbeid om ons terrein te onderhouden én te behouden. Daarom zijn wij blij met al onze vrijwilligers. Samen is het mogelijk om de tuin, het bos, de dieren en de camping te onderhouden.
Daarnaast hebben we een mooie samenwerking met Stichting La Vie En Rose. Zij begeleiden studenten die dreigen uit het schoolsysteem te vallen aan een diploma door ze een stageplaats aan te bieden bij de Menmoerhoeve. Ook zij verzorgen onze dieren en helpen in het onderhoud van het groen en werken zo ook aan zich zelf. Ze leren samenwerken, krijgen meer zelfvertrouwen en eigenwaarde mede door de veilige omgeving waar in ze kunnen werken. Klik hier voor meer informatie over Stichting La Vie En Rose.

Op de Menmoerhoeve is ook Het Paradepaardje gevestigd. Zij bieden therapie, coaching en begeleiding door middel van paarden. Paarden voelen emoties en onderliggende gevoelens feilloos aan. Paardentherapie kan heel breed ingezet worden. De therapiedieren worden ingezet voor verschillende doeleinden. Doelen kunnen zijn: het verbeteren van sociale, emotionele of cognitieve vaardigheden, traumaverwerking of psychotherapeutische begeleiding. Dieren kunnen zeer nuttig zijn voor de educatie en motiverend werken. Het contact tussen een hulpverlener en de hulpzoekende is toegankelijker wanneer er een dier aanwezig is. Klik hier voor meer informatie over Het Paradepaardje.

BuitenThuisZijn biedt ‘geen dag maar krachtbesteding’ aan vanuit recreatieboerderij de Menmoerhoeve in Etten-Leur. Ze begeleiden jongvolwassenen die, om wat voor reden dan ook, geen aansluiting vinden bij de maatschappij. Met elkaar gaan ze op zoek naar waar jouw kracht ligt en hoe je deze kan inzetten. Want wij geloven erin dat niets krachtiger is dan vanuit eigen motivatie stappen te zetten. Klein of groot, met de tijd komen ze er. Jij bent betekenisvol, iedereen doet ertoe! Wil je meer weten kijk dan eens op https://buitenthuiszijn.nl/ of de video: https://youtu.be/nIVhpHIqcBg

Samenwerken met verschillende bedrijven uit de streek vinden we belangrijk. We halen producten die we zelf niet hebben het liefst zo lokaal mogelijk bij de boer vandaan. Daarom werken wij samen in de samenwerkingsverbanden Bourgondisch west-brabant en , beleef de rith. Door elkaar te helpen versterken we elkaar en maken we de streek ook sterker en mooier.

Waar komt onze naam vandaan?

De naam “De Menmoerhoeve” is afkomstig van het gebied wat bij het bedrijf hoort sinds de 15de eeuw. Het is van origine een veen en moerassig gebied. Het gebied “de menmoer” bestaat eigenlijk uit 2 woorden, men en moer. Waar moer dus staat voor moeras, men betekent pad. Pad door het moeras oftewel Menmoer. Dit pad loopt langs onze boerderij ook wel hoeve genoemd. En voilà, onze naam “Menmoerhoeve”!

Contactgegevens

Fam. van Dijck
Zundertseweg 66
4876 NL Etten-Leur
tel. 076-5961602
info@menmoerhoeve.nl

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Reserveren activiteit

Reserveer meteen uw activiteit. Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op om uw reservering te bevestigen.

Contactgegevens

Reserveren restaurant

Wilt u vandaag een bezoek aan ons brengen bel dan voor de beschikbaarheid.
Reserveer anders uw tafeltje met onderstaand formulier.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Reserveren

Reserveer meteen uw campingplaats. Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op om uw reservering te bevestigen.

Contactgegevens